علائم اولیه واریس را بشناسید دو نفر در تصادف مرگبار اتوبان شهید بابایی جان باختند + جزئیات (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چاقی و فشار خون در بارداری تهدیدی برای سلامتی کودکان کم‌خوابی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد فرانشیز خدمات بستری مددجویان کمیته‌امداد «رایگان» شد آماده باش وزارت بهداشت برای مقابله با بیماری‌های حاد تنفسی اسامی جدید فرآورده‌های آرایشی غیرمجاز در حوزه چشم و صورت اعلام شد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) از حدنگاری اراضی تا ثبت آثار فرهنگی | گزارش شهرآرانیوز از آخرین وضعیت اسناد و آثار ملی ثبت‌شده در خراسان رضوی سقوط مرگبار ۸ عضو یک خانواده به چاه در کوهدشت | همگی فوت شدند+ فیلم و اسامی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرده‌برداری از راز ۱۱ ساله خانه وحشت | اعترافات شوک‌آور قاتلان پس از یک دهه فرار پرواز‌ها و سفر‌های هوایی به مشهد در روز میلاد امام رضا(ع) رکورد ۷ ساله را شکست (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۱ مصدوم بر اثر دو تصادف خودرویی در مشهد و گلبهار (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنایت خونین بر اثر اختلاف خانوادگی | پسر ۱۷ ساله برادرش را به قتل رساند موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر مصرف سوخت و ۹ برابر آلایندگی بیشتری دارند نماینده مجلس تأکید کرد: ضرورت مدیریت آب‌های سطحی و استفاده از روش‌های آبیاری نوین زمین‌های کشاورزی افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۴ استان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند هشدار سازمان حج و زیارت در خصوص کلاهبرداری از زائران سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: ساختار امتحانات نهایی از کنکور ۱۴۰۶ به بعد تغییر نخواهد کرد دستمزد راهنمایان گردشگری در سال ۱۴۰۴ چه میزان است؟ اعلام جزئیات تأثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش: آزمون استخدامی فرهنگیان به‌زودی برگزار می‌شود مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: تراز یک جامعه، تراز معلمش است سرقت ۸ میلیاردی ۴ زن از فروش آجیل و خشکبار انهدام باند سرقت پدرخوانده در مشهد دستگیری جوان گوشی‌قاپ با هوشمندی شهروندان مشهدی قتل فجیع زن ۲۱ساله به‌ دست شوهرش به‌خاطر سوء‌ظن خیانت! ۵ مصدوم بر اثر برخورد خودروی سمند با تپه خاک در نیشابور (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین رژیم غذایی برای در امان ماندن از بیماری‌های قلبی و دیابت
سرخط خبرها

ویروس ایدز می‌تواند غیرواگیر شود | فراهم‌شدن امکان آزمایش اچ‌آی‌وی حتی با نام مستعار + فیلم

  • کد خبر: ۳۰۲۹۴۶
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
ویروس ایدز می‌تواند غیرواگیر شود | فراهم‌شدن امکان آزمایش اچ‌آی‌وی حتی با نام مستعار + فیلم
مسئول پیشگیری از بیماری‌های آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان ایدز یک مقوله بسیار مهم است. نه‌تنها بیماری را در فرد کنترل می‌کند، بلکه انتقال بیماری را در حد صفر می‌رساند و این بیماری به یک بیماری غیرواگیر تبدیل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، امروز (شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳) هم‌زمان با روز جهانی ایدز و برگزاری پویش «من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم» از تاریخ ۲۰ آبان لغایت ۲۰ آذر که با هدف ارتقای خدمات پیشگیری تشخیص و مراقبت و درمان اچ‌آی‌وی رفع انگ و تبعیض و بهبود کیفیت زندگی افرادی که با اچ‌آی‌وی زندگی می‌کنند، انجام می‌شود، نشست خبری کنترل اچ‌آی‌وی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بازدید از مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری عفونی برگزار شد.

رابطه جنسی بر اعتیاد تزریقی پیشی گرفت

در ابتدای این نشست، دکتر زهرا نهبندانی، رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: علت موارد جدید ابتلا به اچ‌آی‌وی که در شش‌ماهه اول امسال شناسایی شده، ۶۵ درصد جنسی بوده است.

وی افزود: از سال ۶۵ تاکنون، ۲۴ هزار و ۷۶۰ مورد اچ‌آی‌وی مثبت شناسایی شده که ۵۷ درصد تزریقی و ۲۳ درصد جنسی بوده، اما در شش‌ماهه اول امسال، عامل جنسی ۶۵ درصد شده است.

نهبندانی تأکید کرد: تغییر رویکرد ابتلا مهم است؛ قبلاً بیشتر مردان بوده‌اند و الان بیشتر زنان و عامل جنسی رشد سه‌برابری داشته است.

به گفته رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درمان ایدز از صفر تا صد در نظام سلامت و در مراکز بهداشتی‌درمانی کشور انجام می‌شود. هم تست‌ها رایگان است و هم دارو‌ها و خدمات مشاوره‌ای به‌صورت رایگان و محرمانه انجام می‌شود.

نهبندانی افزود: انحصاری‌بودن درمان مبتلایان به ویروس اچ‌آی‌وی این فرصت را فراهم می‌کند که بیماران به‌موقع شناسایی شوند و دستورالعمل واحدی برای درمان وجود داشته باشد.

انگ بیماری مانع شناسایی موارد مبتلا به ایدز می‌شود

دکتر علی حسین‌پور، مسئول پیشگیری از بیماری‌های آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: انگ بیماری و تبعیض، کنترل بیماری را با مشکل مواجه می‌کند. این بیماری با طردشدن همراه است و به همین خاطر فرد بیماری را پنهان می‌کند.

وی افزود: درمان اچ‌آی‌وی یک مقوله بسیار مهم است؛ نه‌تنها بیماری را در فرد کنترل می‌کند، بلکه انتقال بیماری را در حد صفر می‌رساند و این بیماری به یک بیماری غیرواگیر تبدیل می‌شود.

حسین‌پور تصریح کرد: چیزی به نام ایدز نداریم؛ چراکه این ویروس با دارو کنترل می‌شود و بروز و ظهور ندارد. اگر بیمار شناسایی شود و تحت درمان قرار بگیرد، به مرحله ایدز نمی‌رود. متأسفانه ۵ درصد بعد از تشخیص، به ما مراجعه نمی‌کنند.

به گفته مسئول پیشگیری از بیماری‌های آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شیب ابتلا به اچ‌آی‌وی در دنیا روبه‌کاهش است، اما در ایران این‌طور نیست؛ چراکه ما اینجا افراد را قضاوت می‌کنیم و انگ و تبعیض وجود دارد، در نتیجه افراد مراجعه نمی‌کنند و درمان را باوجود اینکه در کشور ما صفرتاصد رایگان است، پیگیری نمی‌کنند.

حسین‌پور ابتلا به اچ‌آی‌وی را با برخی انواع سرطان‌ها مقایسه کرد و گفت: علائم ابتلا به اچ‌آی‌وی ۱۰ سال بعد ظاهر می‌شود و اگر فرد درمان نکند، ۲ تا ۳ سال بعد هم فوت می‌شود، اما اگر شناسایی شود و تحت درمان قرار بگیرد، عمر طبیعی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: آمار گول‌زننده است. ما همیشه نزدیک ۱۰ سال عقب هستیم؛ چون خیلی افراد شناسایی نمی‌شوند و زمانی بروز و ظهور پیدا می‌کند که ۱۰ سال گذشته باشد و مراجعه نمی‌کنند. به همین دلیل آزمایش بدون ارائه نام انجام می‌شود.

حسین‌پور بیان کرد: آزمایش از نوک انگشت انجام می‌شود و طی ۲۰ دقیقه نتیجه اولیه مشخص می‌شود که می‌تواند مثبت کاذب هم باشد و بعد از یک هفته، نتیجه نهایی مشخص می‌شود؛ البته این ویروس یک دوره پنجره هم دارد که حدود سه ماه است و پس از آن پاسخ آزمایش قطعی است.

وی افزود: اگر مادر بارداری آزمایش دهد و متوجه شود مبتلا به اچ‌آی‌وی است، در صورتی که تا ۶ ماه دارو مصرف کند فرزندش به این بیماری مبتلا نمی‌شود. راهکار‌های کنترل و پیشگیری از اچ‌آی‌وی سخت است، اما اگر فرد مبتلا شناسایی شود و تحت درمان قرار بگیرد، دیگر منتقل‌کننده نیست.

مسئول پیشگیری از بیماری‌های آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اچ‌آی‌وی مخصوص گروه خاصی نیست، افزود: ۴۰ درصد خانم‌های مبتلا به اچ‌آی‌وی از طریق همسرانشان به این بیماری مبتلا شده‌اند و دائما نگران انگ هستند در حالی که اگر انگ را از این بیماری جدا کنیم، یک بیماری قابل‌درمان است.

وی با تأکید بر اهمیت به‌کارگیری ادبیات درست درمورد اچ‌آی‌وی و مبتلایان در شناسایی بموقع این ویروس، گفت: همه در معرض ابتلا هستند. این موضوع جزو بهداشت عمومی است و فرد می‌تواند زندگی عادی داشته باشد.

۷۶ درصد مبتلایان به اچ آی وی جوانان زیر ۴۵ سال هستند

قیامی، کارشناس برنامه اچ‌آی‌وی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در بخش دیگری از این نشست، گفت: شعار امسال «تأمین حق سلامت با انتخاب مسیر درست و پایان ایدز» است.

وی افزود: تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳، بر اساس آخرین روش آماری، تخمین زده می‌شود که ۱۴ هزار و ۱۰۵ نفر در کشور مبتلا به اچ‌آی‌وی هستند. بر اساس نظام جامع مدیریت داده‌های الکترونیک اچ‌آی‌وی کشور تا پایان شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۳ از بین افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی شناسانی، ثبت و گزارش شده، ۲۱ هزار و ۷۶۰ نفر زنده هستند که از این تعداد، ۱۹ هزار و ۸۶۹ نفر خدمات مربوط به مراقبت و درمان اچ‌آی‌وی را دریافت نموده‌اند و تعداد ۱۹ هزار و ۶۵ نفر تحت درمان قرار دارند.

کارشناس برنامه اچ‌آی‌وی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: اگرچه ۸۱ درصد کل موارد تشخیص داده‌شده را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند، اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سال‌های اخیر تغییر کرده است؛ به گونه‌ای که از کل موارد شناسایی و گزارش‌شده در شش‌ماهه اول سال جاری، ۳۲ درصد موارد ثبت‌شده را زنان و ۶۸ درصد آن‌ها را مردان تشکیل می‌دهند. در بین افراد شناسایی‌شده در پایان شش‌ماهه اول امسال، ۳ درصد از کل موارد شناخته‌شده در زمان تشخیص کمتر از ۲۰ سال سن داشتند و ۷۳ درصد در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال بودند و ۲۴ درصد بالای ۴۵ سال بودند.

وی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد که ۲۱ شهرستان با ۵.۴ میلیون جمعیت را تحت پوشش دارد، بر اساس آخرین روش آماری تخمین زده می‌شود که هزار و ۶۳ نفر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبتلا به اچ‌آی‌وی هستند که تا الان فقط ۵۵۲ نفر شناسایی شده‌اند که از این تعداد، ۴۲۳ نفر خدمات مربوط به مراقبت و درمان دریافت می‌کنند. در کشور هم ۴۴ هزار و ۱۰۵ نفر بیمار زنده معادل ۵۶ درصد موارد، شناسایی شده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->